Hol lehet ezüstöt vásárolni befektetéshez

Az ezüst sokak számára vonzó befektetés, mivel hosszú távú értéknövekedési lehetőséget és az infláció elleni fedezetet kínál. Az ezüstbe való befektetés olyan kézzelfogható eszközt biztosíthat a befektetők számára, amely egyszerre szolgálhat vagyonmegőrzésre és tőkenyereségszerzési lehetőségként. Történelmileg az ezüst a piaci visszaesések során jobban teljesít más eszközöknél, ezért sok portfólió értékes kiegészítője lehet.

Ez a cikk áttekintést nyújt az olvasóknak az ezüstbe való befektetéssel kapcsolatos előnyökről, valamint néhány hasznos tippet ad az ezüst mint befektetés megvásárlásához.

1. Helyi érmeboltok

A helyi érmeboltok gyakran remek kiindulópontot jelentenek, ha ezüst befektetéseket keresünk. Számos érmét és rudat kínálnak klasszikus és modern kivitelben, a közönséges érméktől kezdve a ritka vagy gyűjthető darabokig. Nem számít, mekkora a költségvetése, a helyi érmeboltokban biztosan talál valami megfelelőt.

E boltok munkatársai értékes információkkal szolgálhatnak a különböző ezüstfajtákról, valamint tanácsot adhatnak a pénz befektetésének legjobb módjáról. Ez teszi őket felbecsülhetetlen értékű forrássá azok számára, akik most kezdik az ezüst befektetés világát. Ezen túlmenően sok üzlet olyan konkrét darabokra vonatkozó kéréseket is elfogad, amelyek jelenleg nincsenek raktáron – így még több lehetőséghez juthat hozzá.


2. Online kereskedők

Ezüst érmék a conlude.hu-n

Az online kiskereskedők minden eddiginél könnyebbé tették az ezüst vásárlását befektetés céljából. Akár csak most kezdte, akár már tapasztalt befektető, az online kiskereskedőkön keresztül történő ezüstvásárlás számos előnnyel jár. Az online vásárlás nagyobb választékot és kényelmet kínál, lehetővé téve a befektetők számára, hogy otthonuk kényelméből vásároljanak ezüstöt.

A befektetők többféle ezüstterméket találhatnak az online kiskereskedőknél, beleértve az érméket és a rudakat is. Az ezüstérméket gyakran a kormány által támogatott pénzverdék, például az amerikai pénzverde vagy a Royal Canadian Mint veri, ami növeli vonzerejüket a biztonságos befektetést kereső befektetők körében.

Az ezüstrudak különböző méretekben kaphatók, 1 oz-tól egészen 100 oz-ig, és mind a kormány által támogatott pénzverdék, mind a magán pénzverdék, mint például a Sunshine Minting vagy a PAMP Suisse gyártják őket.

Néhány magyar online kereskedő, ahol fizikai ezüstöt tudunk vásárolni.


3. Árverések

Befektetési ezüst aukciók a Vaterán

Az aukciók remek módja annak, hogy ezüstöt vásároljunk befektetésre. Ha ezüstöt vásárol, az aukciók vonzó árat kínálnak, valamint lehetőséget adnak arra, hogy ritka és gyűjthető érméket találjon. Az árveréseken a befektetők ezüsttárgyak széles választékához juthatnak hozzá, amelyek közül pontosan azt választhatják ki, amire portfóliójukhoz szükségük van.

A nemesfémekre szakosodott aukciós házaknál a befektetők érmékre, rudakra és más ezüstfajtákra licitálhatnak, és bízhatnak a felkínált tételek minőségében és hitelességében.

A rendszeresen megrendezésre kerülő élő vagy online árverésekkel könnyű naprakészen követni az aktuális piaci értékeket, valamint olyan egyedi lehetőségeket találni, amelyek a hagyományos kiskereskedelmi üzletekben nem feltétlenül állnak rendelkezésre.

Érdemes körülnézni a vatera.hu-n illetve az eBay-en.


4. Ezüstszámla

Az ezüstszámla olyan folyószámla, amely lehetővé teszi a fizikai befektetési ezüst megvásárlását, tárolását és átutalását. Ideális lehetőség azok számára, akik a nemesfémbe szeretnének befektetni anélkül, hogy azt fizikailag tárolni kellene. Az ezüstszámlával online kereskedési platformot nyithat, ahol fizikai ezüstrudakat vagy érméket vásárolhat, majd azokat egy általa választott biztonságos páncélteremben tárolhatja.

Különböző típusú számlák közül választhat, amelyek a befektetett összegtől függően különböző szintű biztonsággal és biztosítási fedezettel rendelkeznek. A vásárlás után az ezüstöt biztonságosan tárolják, amíg Ön úgy nem dönt, hogy átutalja vagy készpénzre váltja. Az ezüst átutalása a számlájáról szintén egyszerű – egyszerűen vegye ki azt a bankjából, és szállíttassa el Önhöz.

Magyarországon a GoldTresor.com messze a legjobb szolgáltatás, ha gyorsan, kényelmesen és biztonságosan szeretne ezüstbe, aranyba és egyéb nemesfémekbe fektetni.

ezüstszámla
Ezüstszámla a GoldTresor-nál

Az ezüst vásárlásakor figyelembe veendő tényezők

Az ezüst termék ára

Az ezüst vásárlásakor az ár az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni. Az ezüst nemesfém, és értéke a piaci trendektől és egyéb gazdasági feltételektől függően ingadozik. Ezért a vásárlóknak nagy figyelmet kell fordítaniuk az ezüst aktuális azonnali árára, mielőtt eldöntenék, hogy vásárolnak-e vagy sem. Azt is fontos megérteni, hogy az ezüst teljes költsége az adók, a szállítási költségek és a hitelesített érmékért vagy rudakért fizetett felárak miatt magasabb lehet, mint az azonnali ár.

Az online vagy katalógusban szereplő ezüstárak megtekintésekor a vásárlóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy jelentős különbségek lehetnek a „spot” és a „kérési” vagy „vételi” árak között.

Ezüst minősége és tisztasága

Ezüst vásárlásakor a két legfontosabb tényező a minőség és a tisztaság. Az ezüst értékes befektetésként, valamint ékszerekben, érmékben, étkészletekben, elektromos alkatrészekben és egyéb termékekben való számos felhasználása miatt népszerű. Ezért fontos megérteni, hogy ezek a tulajdonságok hogyan befolyásolhatják a vásárlás értékét.

A minőség magában foglalja a fémben lévő ötvözeti elemeket is, mint például a réz vagy a cink, amelyek fokozhatják a tartósságot vagy különleges színt adhatnak.

A tisztaság a tárgyban található tiszta ezüst százalékos koncentrációjára vonatkozik – ezt a „finomság” ezredrészben mérve fejezi ki (pl. .999 finomság). A magasabb finomság nagyobb tisztaságú ezüsttartalomra utal, és általában nagyobb befektetési értékkel is bír.

Az eladó hírneve

Ezüst vásárlásakor fontos figyelembe venni az eladó hírnevét. Az ezüst értékes vagyontárgy, és feltétlenül biztosnak kell lennie abban, hogy olyasvalakitől vásárol, akiben megbízhat. Ha alaposan utánanéz az eladónak és a referenciáinak, biztosíthatja, hogy nem csak biztonságban érkezik meg a terméke, hanem a minősége is megfelel az elvárásainak.

Kezdetnek mindenképpen olvassa el a vásárlók véleményeit az eladóról, mielőtt bármilyen vásárlást végrehajtana. Ezeknek a véleményeknek információt kell nyújtaniuk a termékeik minőségéről, valamint arról, hogy milyen ügyfélszolgálatot nyújtanak.

Ha egy adott cégről vagy személyről nem állnak rendelkezésre értékelések, próbálja megkérdezni a kapcsolati hálójában lévő embereket, hogy volt-e már tapasztalatuk velük kapcsolatban. Ezenkívül nézzen meg olyan webhelyeket, mint például a Google, hogy jobban megértse, mennyire megbízható az adott eladó.

Ezüst befektetés útmutató ↗

Tudjon meg mindent, hogyan fektessen be ezüstbe.

Ezüst árfolyamok ↗

Nézze meg az ezüst jelenlegi és történelmi árát.