Miért jó hosszútávú befektetés az ezüst?

Fontolgatja, hogy ezüstbe fektet portfóliójába? Néha nem könnyű felmérni a nemesfémekbe való befektetés kockázatait és hozadékait. Mindazonáltal az ezüstnek számos előnye van, ami hosszú távon megbízható és jövedelmező opcióvá teszi.

Nézzük meg, hogy miért kell az ezüstnek a hosszú távú befektetések lényeges elemének lennie.

1. Ipari kereslet: Az ezüstöt széles körben használják az ipari célokra.

Az ezüst a növekvő ipari keresletnek köszönhetően hosszú távú eszközként került a figyelem középpontjába. Az elektronika, a napelemek és az orvosi berendezések ezüst felhasználásával készülnek. Az ipari kereslet folyamatosan növekszik!

Hosszú távú befektetéskor fontos megjegyezni, hogy az ipari kereslet jobban befolyásolja a spot árakat, mint a lakossági vásárlások. Ezért az erős és stabil globális kereslet megléte mellett az ezüst biztonságos befektetés lehet. Az elektronikus eszközökben és a napenergia-projektekben való felhasználása növekszik, így ennek a nemesfémnek az ára erős maradhat.

Teljes útmutató ezüst befektetéshez ↗

Átfogó leírásunkból megtudhatja, hogyan tegye pénzét befektetési ezüstbe.


2. Inflációs fedezet: Az ezüst, más nemesfémekhez hasonlóan, az infláció elleni fedezetként szolgálhat.

Az ezüst nagyszerű hosszú távú befektetés! Segít megvédeni a vagyonát az inflációval szemben, amely mindig jelen van. Az ezüst értéke általában akkor növekszik, amikor az áruk és szolgáltatások a fiat valutához képest emelkednek.

Az ezüst emellett bármilyen piaci helyzetben megőrzi az értékét, és rendkívül likvid. Ez teszi vonzó eszközzé azon befektetők számára, akik meg akarják védeni a vagyonukat.

Az ezüstbe való befektetés hosszú távon egyenletes hozamot biztosíthat, még az alacsony növekedési időszakokban is. Mindent egybevetve, az ezüstbe való befektetés bölcs döntés!


Forrás: silverprice.org

3. Az ezüst bevonása a befektetési portfólióba diverzifikációs előnyöket biztosíthat.

Az ezüstbe való befektetés okos lépés lehet azok számára, akik diverzifikálni szeretnék portfóliójuk állományát. Csökkentheti a kockázatot és potenciális hosszú távú előnyöket is kínálhat. Az Ön céljaitól és stratégiájától függően az ezüst portfóliójába való beépítése segíthet kihasználni annak előnyeit.

Az ezüst ára azonban ingadozhat, így ki van téve a piaci volatilitásnak. A globális gazdasági növekedés, az üzleti ciklusok és a valutaárfolyamok szintén befolyásolhatják az ezüst piacát.

Jól kezelve, az ezüst hozzáadása a részvényekből és kötvényekből álló portfólióhoz értékes vagyonvédelmet nyújthat a zavaros időkben. A diverzifikáció csökkenti a kockázatot a hozam feláldozása nélkül. Az ezüst más árucikkekhez képest alacsony tranzakciós költségekkel és jó likviditással is párosulhat. Így vészhelyzet esetén gyorsan hozzá lehet férni a pénzeszközökhöz.

Pénzének befektetésénél először is ismerje meg az igényeit és a kockázattűrő képességét. Ezután vizsgálja meg a vásárlási preferenciát, a célmeghatározást és a likviditási követelményeket. Ez segíteni fog Önnek abban, hogy megalapozott döntést hozzon az ezüst portfóliójába való bevonásáról, és lehetőséget biztosít a nagyobb diverzifikációs előnyökre.


4. Korlátozott kínálat: Bár az ezüst nem olyan ritka, mint az arany, mégis véges nyersanyag.

Az ezüstöt gyakran elhanyagolják, amikor hosszú távú befektetésekről van szó. Mégis van egy különleges előnye, ami ideális a portfóliójuk diverzifikálására törekvők számára – a ritkasága. Lehet, hogy az arany ritkább, de az ezüst még mindig elég ritka ahhoz, hogy egyensúlyt teremtsen egy portfólióban, és idővel tisztességes hozamot kínáljon.

Az ezüst kínálata olyan mértékű, hogy nem tud elértéktelenedni a felesleg miatt – így kevésbé ingatag, mint más erőforrások, például az olaj vagy a tőzsdei részvények. Mivel az ipar egyre többet fogyaszt, az ezüst kínálata egyre inkább korlátozottá válik. Ez az árak emelkedését okozhatja, és nagyobb hozamot eredményezhet a befektetéseken.

A kormányok hatalmas aranykészletekkel rendelkeznek, és tartalékaikkal irányítják a világpiacot. Ez kockázatosabbá teszi az aranybefektetéseket, mivel a kormányok jobban tudják befolyásolni az árakat, mint az ezüst esetében. Ez azért van így, mert az ezüst kisebb mértékben van jelen a piacon, és a kormányok kevésbé vesznek részt benne.


5. Történelmi érték: Az ezüstöt évezredek óta használják értéktárolóként.

A gyakran „a szegény ember aranyaként” emlegetett ezüstöt évszázadok óta használják értéktárolásra. Az értéke alacsonyabb, mint az aranyé, de még mindig alkalmas fizetőeszközként és hosszú távú befektetésként. Az ókori rómaiaktól a gyarmati Amerikáig számos kultúrában használták az ezüstöt csereeszközként és a vagyon biztosítására.

A nemesfémekbe, így az aranyba és az ezüstbe befektetők arra használják, hogy megvédjék megtakarításaikat az inflációtól és a valuta elértéktelenedésétől. Az arany elsősorban a gazdasági problémák elleni fedezet, míg az ezüst az ingadozó ára miatt több spekulációt hordoz.

Az arany és az ezüst kereslete és kínálata a változó gazdasági körülményeken alapuló piaci reakciókra támaszkodik. Egy kis befektetés ezüstbe ma védelmet nyújthat a jövőbeli csapások ellen. Az ezüstnek komoly előnye van az értékmegőrzésben, még akkor is, ha a piacok vagy a valuták összeomlanak. Az ezüst pénzügyi stabilitást és biztonságot nyújt, amikor a legnagyobb szükség van rá.


Források